Zo werkt Lea

Lea helpt je te leren van en tijdens je werk. Op een eigentijdse manier!

Je kunt Lea benaderen via een mobiel apparaat zoals smartphone en tablet. Zo kun je er direct mee aan de slag waar en wanneer een leermoment zich voordoet. Namelijk tijdens je werk. Ook via de desktop is Lea toegankelijk. Handig om je leermomenten, leerdoelen en leeracties te beheren!

Leermomenten in je werk gaan zien.

Je leert het meest van je ervaringen. Vaak meer dan van het volgen van een instructie of een training. Vaak ben je je niet bewust van dit ‘leren door te doen’. Terwijl dat juist wel goed zou zijn zodat je de leermogelijkheden in je werk beter kunt gebruiken. Lea zorgt ervoor dat je alert wordt op de momenten in je werk waarvan je kunt leren.

Lea geeft je namelijk signalen waarmee je die leermomenten beter gaat herkennen. Je ergens over verbazen is bijvoorbeeld een signaal dat je je mogelijk in een leerrijke situatie bevindt.

Leermomenten in je werk registreren. Voor jezelf of voor een ander.

Als je een leermoment herkent, registreer je deze in Lea. Je kunt op verschillende manieren een toelichting geven. Je kunt tekst ingeven, maar het ook inspreken. Daarnaast is er de mogelijkheid om een bijbehorende foto of filmfragment toe te voegen.
Lea geeft ook de mogelijkheid om leermomenten voor een ander te registreren. Als die ander je daarvoor uitgenodigd heeft. Anderen kunnen ook voor jou leermomenten vastleggen.

Zo ontstaat bij jou, maar ook bij je collega’s, een steeds beter beeld van de mogelijkheden om tijdens en van het werk te leren.

 

Daarom haal je Lea in huis!

 

Bekijk de mogelijke toepassingen van Lea voor je organisatie.

Leerdoelen stellen en vertalen in praktische leeracties.

Door de leermomenten die je hebt ontdekt, ga je behoeften of mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen zien. Hier maak je in Lea leerdoelen van. Het werkt ook andersom. De leerdoelen zijn al bekend. Bijvoorbeeld als gevolg van een verandering waarmee je in je werk te maken krijgt. Of vanuit je beoordeling.
Leren gaat in kleine stappen. Het is belangrijk je leerdoelen te vertalen naar haalbare stappen die je kunt zetten om je uiteindelijke doel te behalen. Lea noemt dat leeracties. Doordat je alert bent op leermomenten in je werk, kun je goed aan geven wat, wanneer en hoe je leeracties eruit moeten zien. Lea helpt je hierbij.

Ook een ander kan je ideeën geven voor leeracties. Je beslist zelf of je de suggestie wel of niet accepteert. Jij bent en blijft immers de eigenaar van je eigen ontwikkeling!

Lea geeft je inspiratie.

Lea is meer dan een tool die je vult met leermomenten, leerdoelen en leeracties. Ze geeft je ook tips en adviezen om meer te halen uit alle mogelijkheden die het werk je biedt om te groeien en te ontwikkelen. Er komen vaak nieuwe inspirerende, maar toch praktische, ideeën in Lea bij. Regelmatig verschijnen pop-ups die je helpen om alert te blijven op je persoonlijke leerdoelen of de doelstelling waar jullie als team aan werken.